Articole

Avantajele mănușilor de examinare din latex

avantajele-folosirii-manusilor-de-examinare-din-latex

Inventate în anul 1889 de către William Stewart Halstead, pionier în domeniul chirurgiei, mănușile de latex din cauciuc natural au apărut pe fondul încercării acestuia de a stopa diversele forme de deramtită care afectau personalul medical ca urmare a contactului acestora cu diverse substanțe chimice. De atunci, mănușile din latex au fost optimizate și folosite la scară largă ca fiind cel mai popular tip de mănuși în domeniul medical.

Dacă nu vă numărați printre persoanele alergice la latex, acest tip de mănuși reprezintă cea mai bună alegere, oferind confort sporit în utilizare, rezistență și un nivel al dexterității mai bun decât cel oferit de mănușile din nitril și net superior celui oferit de mănușile din vinil (folosite preponderent în industria alimentară, mănușile din vinil au ca principal avantaj prețul scăzut).

Printre principalele avanataje ale mănușilor din latex, se numără:

1. Nivelul optim de elasticitate

Mulțumită capacității mănușilor din latex de a se mula foarte bine pe forma mâinii, acestea permit utilizatorului să prindă cu naturalețe orice obiect, diferența dintre a purta sau nu mănușile fiind aproape insesizabilă din punct de vedere al senzitivității pentru cel care le folosește.

2. Protecție la superlativ

Rezistența sporită la rupere și la străpungere a mănușilor din latex se constituie într-o adevărată barieră de protecție împotriva infecțiilor reciproce medic-pacient.

3. Raport preț-calitate optim

Mănușile foarte ieftine prezintă riscul ruperii, periclitând astfel sănătatea pacienților și a personalului medical. Din punct de vedere al costurilor implicate, mănușile din latex reprezintă alegerea de mijloc, alegere pe care cu toții o preferăm, de cele mai multe ori: nu sunt nici cele mai ieftine de pe piață (aici se încadrează mănușile din vinil), dar nici cele mai scumpe (așa cum sunt mănușile din nitril, folosite ca alternativă nonalergenică la mănușile din latex).

Verifică oferta de mănuși examinare a magazinului medical Medizone.

4. Sunt prietenoase cu mediul

Mănușile din latex sunt biodegradabile. Biodegradarea se contituie într-un fenomenal natural deosebit de important în refacerea echilibrului chimic din mediu, tulburat de introducerea diverselor substanțe și deșeuri de către om.

0 Comments
Share

admin

Reply your comment: