Articole

Avantajele mănușilor de examinare din nitril

avantajele-manusilor-de-examinare-din-nitril

Cu toate că latexul a fost, mult timp, cel mai popular tip de material pentru fabricarea mănușilor de examinare, dat fiind faptul că este un cauciuc natural, confortabil, ce oferă dexteritate crescută purtătorului, marele minus al mănușilor latex din cauciuc natural este acela că expunerea prelungită la acest material poate provoca reacții alergice, cele mai multe plângeri legate de acest aspect avându-și sursa în rândul persoanelor care își desfășoară actvitatea în domeniul medical.

Tocmai pentru că alergia la latex este foarte răspândită, mănușile din nitril au devenit alternativa cea mai viabilă în domeniul medical, ca și în sectorul industrial. Spre deosebire de latex, nitrilul este un cauciuc ce nu provoacă reacții alergice, fiind sintetic.

Dincolo de faptul că sunt non-alergice, mănușile de examinare din nitril se remarcă prin aceea că se constituie într-o excelentă barieră de protecție, având o rezistență crescută la înțepături, net superioară celor din latex sau vinil și oferind protecție împotriva riscului de infecție atât medicului, cât și pacientului. De asemenea, mănușile din nitril se plasează cel mai bine din punct de vedere al rezistenței la contactul cu substanțe chimice.

În ceea ce privește sensibilitatea tactilă, proprietate indispensabilă atunci când se operează cu obiecte de dimensiuni mici, sensibile, când se caută vena ș.a.m.d, mănușile din nitril dispun de proprietăți optime, asigurând dexteritate și un înalt grad de senzitivitate și fiind foarte apropiate, din acest punct de vedere, de mănușile din latex.

Recapitulând, printre caracteristicile/avantajele mănușilor din nitril se numără următoarele aspecte:

  • sunt hipoalergenice;
  • sunt mănușile cu cel mai ridicat grad de protecție;
  • au cea mai bună rezistență la înțepături și la contactul cu substanțe chimice (comparativ cu manușile din latex și mănușile din vinil);
  • grație senzitivității optime, ajută la manipularea cu precizie a instrumentarului medical.

Magazinul Medizone vine în întâmpinarea nevoilor tale și îți pune la dispoziție mănuși din nitril pudrate și nepudrate, la la prețuri avantajaose, cum sunt și mănușile de examinare Nitrylex PF Collagen, aflate acum în promoție.

0 Comments
Share

admin

Reply your comment: