Articole

Beneficii ale purtării saboților medicali

beneficii-ale-purtarii-sabotilor-medicali

Saboții medicali reprezintă un element ce nu trebuie să lipsească din ținuta persoanelor care activează în domeniul medical, dat fiind faptul că meseria de medic implică foarte mult timp petrecut în picioare, lucru care se poate răsfrânge negativ asupra sănătății picioarelor, mai ales în cazul în care încălțămintea purtată nu este una adecvată.

Saboții medicali oferă confort sporit și protejează sănătatea picioarelor, purtarea acestora având numeroase beneficii, printre care:

  1. Oferă suport optim picioarelor

Încălțămintea medicală de calitate este special creată pentru a oferi suport optim picioarelor, amortizând șocul din timpul mersului, astfel încât purtarea îndelungată să nu ducă la apariția de dureri și/sau afecțiuni ortopedice.

  1. Ameliorează durerile, influențând pozitiv postura piciorului

Încălțămintea medicală a apărut ca umare a studiilor aprofundate ale specialiștilor în domeniul biomecanicii, studii ale căror rezultate sunt transpuse în tehnologia ce stă la baza acestor produse atât de necesare personalului din domeniul medical și nu numai.

Postura piciorului este influențată în mod pozitiv de purtarea unor astfel de saboți, grație capacității acestora de a-l susține în poziția corectă de mers și de a reduce durerile ce pot apărea la nivelul “labei piciorului”, dar și durerile de genunchi sau spate rezultate tocmai din cauza mișcării și poziționării greșite a piciorelor.

  1. Sprijină circulația sanguină

Forma anatomică a acestora permite piciorului să stea într-o poziție corectă, oferind suficient spațiu și confort sporit și ușurând astfel circulația sângelui, lucru extraordinar în cazul persoanelor care suferă de tulburări circulatorii periferice.

  1. Au potențialul de a corecta diverse probleme ortopedice

Saboții medicali protejează arcurile piciorului și sprijină realinierea osoasă, având potențialul de a ajuta la corectarea unor defecte de formă.

  1. Ușurează mișcarea

Durerile, tulburările de statică ale picioarelor (platfusul), bătăturile, afectează negativ mobilitatea prin accea că pot îngreuna mersul. În cazul acestor probleme, tratamentul constă în purtarea de încălțăminte comodă , care să lase spațiu suficient piciorului, cu un suport optim pentru arcada piciorului, așa cum sunt și saboții medicali.

În magazinul medical Medizone găsiți o gamă largă de saboți medicali, diverse culori, din piele, a căror formă anatomică asigură un mers ușor și natural.

0 Comments
Share

admin

Reply your comment: