Articole

Din recuzita unei unități sanitare: 5 echipamente indispensabile bunului mers al lucrurilor

din-recuzita-unei-unitati-sanitare-5-echipamente-indispensabile-bunului-mers-al-lucrurilor

Se spune că “detaliile contează”, dar când este vorba despre domeniul medical, detaliile sunt cele care pot face diferența  între viață și moarte.

Pentru a-și desfășura activitatea corect și armonios, o unitate medicală trebuie să fie dotată de la A la Z, niciun detaliu nu este mai puțin important decât un altul. Se va acorda atenție nu numai echipamentului tehnic, ci și celui vestimentar, ca și consumabilelor de bază – mănuși, bonete, măști chirurgicale – indispensabile protecției pacienților și personalului medical.

Este important ca toate aceste echipamente să fie de cea mai bună calitate. Nu numai că dorința de a economisi atunci când vine vorba despre acest aspect poate rezulta chiar în consumarea a și mai mari resurse financiare (mănușile de proastă calitate, de exemplu, care se rup foarte repede, te vor determina să investești într-un alt tip de produs chiar înainte de a fi epuizat stocul în care deja ai investit) și, mai mult, în punerea în pericol a pacienților și a propriei persoane.

Îmbrăcămintea medicală

Simbol al domeniului medical, costumele medicale trebuie să fie confecționate din materiale înalt calitative – bumbac 100% sau tercot de calitate superioară, astfel încât să răspundă nu numai cerințelor estetice, cât și celor funcționale: să lase pielea să respire și să permită mișcarea nestingherită, astfel încât să nu determine un disconfort ce va crește gradual pe parcursul zilei, având potențialul de a perturba activitatea profesională a persoanei care îl poartă.

Încălțămintea medicală

Încălțămintea specială, saboții medicali sau sandalele medicale sunt indispensabile personalului medical: create special pentru a amortiza neplăcerile ce rezultă din faptul că persoanele care activează în acest domeniu tind să petreacă foarte mult timp în picioare, aceste încălțări protejează sănătatea picioarelor și permit o mai mare rapiditate în mișcare, aspect deosebit de important în cazul urgențelor.

Bonetele medicale

Având rolul de a proteja părul împotriva contaminării, dar mai ales de a împiedică pătrunderea firelor de păr în blocul operator și în locuri în care se cere o igienă optimă, achiziționarea unor bonete medicale de calitate este absolut obligatorie.

Mănușile medicale

Esențiale desfășurării în condiții de siguranță a controalelor de rutină și a intervențiilor medicale de toate tipurile, mănușile medicale țin la distanță microbii și virusurile, prevenind contaminarea.

Măștile chirurgicale

Precum mănușile medicale, măștile chirurgicale sunt absolut necesare unităților medicale, acestea împiedicând transmiterea agenților patogeni pe cale aeriană. Sunt recomandate măsțile cu lamă nazală, acestea adaptându-se perfect formei feței.

0 Comments
Share

admin

Reply your comment: