Stiri

Inovații medicale: Sanguinity – aplicație pentru gestionarea eficientă a donatorilor de sânge

inovatii-medicale-sanguinity-aplicatie-pentru-gestionarea-eficienta-a-donatorilor-de-sange

Creată în două zile și premiată în cadrul unui hackaton de sănătate, Sanguinity ar putea fi soluția optimă pentru eficientizarea procesului donării de sânge. Aplicația vizează o eficientizare a felului în care spitalele și centrele de transfuzie își gestionează bazele de date, prin notificarea donatorilor înregistrați cu privire la nevoia de sânge, printr-un mod simplu și rapid: prin sms.

Cum ar trebui să funcționeze? În urma donării de sânge, vei primi un mesaj de mulțumire în momentul în care sângele a fost folosit. Acest aspect va fi monitorizat, astfel că punga respectivă de sânge va fi scoasă din sistem, permițând o viziune de ansamblu asupra cantității rămase dintr-o anumită grupă de sânge. În momentul în care cantitatea de sânge disponibil va atinge pragul minim presetat, aplicația va trimite automat sms-uri de notificare către donatorii valizi.

Ideea de bază a Sanguinity este aceea de a crea un flux constant de donatori, pentru că acest lucru reprezintă o problemă în prezent. Potrivit unuia dintre creatorii aplicației, în condițiile actuale, se ajunge la situația în care oamenii postează disperați pe rețelele de socializare, în căutare de donatori, în momentul în care un apropiat are nevoie de sânge, iar rezervele spitalului sunt epuizate. Sanguinity este menită a evita, pe cât posibil, aceste situații.

Tinerii creatori oferă gratuit aplicația statului, însă marea dificultate va consta în implementarea acesteia în spitalele din România.

0 Comments
Share

admin

Reply your comment: