Articole

Mobilierul medical. Importanța infrastructurii fizice în decizia pacientului de a reveni

mobilierul-medical-importanta-infrastructurii-fizice-in-decizia-pacientului-de-a-reveni

Vorbeam, cu ceva timp în urmă, despre factorii care intervin în decizia pacienților de a reveni într-un anumit cabinet medical. Am stabilit, desigur, că interacțiunea medic – pacient primează în respectivul proces de decizie, însă infrastructura fizică reprezintă, de asemenea, un aspect ce nu trebuie ignorat. Mobilierul adecvat spațiului, bine întreținut, curățat și dezinfectat, care să genereze o senzație de confort și încredere, se numără printre aspectele pe care pacienții le asociază serviciilor medicale de calitate.

Luând în considerare acest raționament, este important să te orientezi către cumpărarea unor articole de mobilier medical calitative, durabile, confecționate din materiale ce permit păstrarea unui nivel optim de igienă. Medizone îți pune la dispoziție o gamă vastă de mobilier medical produs în concordanță cu înalte standarde de calitate: de la scaune / banchete sala de așteptare, canapele de consultație, mese diverse, dulapuri și până la combine oftalmologice, paravane și stative pentru perfuzii, produsele disponibile în cadrul magazinului medical online Medizone se recomandă printr-un raport preț – calitate excelent.

În ceea ce privește alegerea privind scaunele/banchetele pentru sala de așteptare, materialul spre care ar trebui să îți îndrepți atenția este pielea ecologică, dacă ceea ce îți dorești este să exploatezi estetica spațiului și să asiguri pacienților un confort sporit. Scaunele al căror șezut este realizat din material plastic nu sunt la fel de confortabile și aspectuoase, însă reprezintă alternativa economică și au marele avantaj de a putea fi curățate cu ușurință. Acest aspect este deosebit de important, având în vedere faptul că dezinfecția mobilierului dintr-un spațiu medical este un proces ce trebuie realizat zilnic, după cum bine știi, dat fiind faptul că unitățile medicale constituie mediul propice pentru înmulțirea și răspândirea microorganismelor, iar mobilierul medical, ca și instrumentarul și suprafețele de lucru, este cât se poate de expus contaminării. Piesele de mobilier tapițate, din material textil, ar trebui evitate – pe cât de bine arată, pe atât de multe microorganisme patologice adăpostesc.

Un produs excelent, pe care îl recomandăm pentru dezinfecție, este Anios Quick – Dezinfectant rapid pentru suprafețe și aparatură, pe care îl poți folosi și pentru dezinfecția mobilierului (în funcție de compatibilitatea materialelor), după curățarea în prealabil a fiecărui articol. De reținut este faptul că acest dezinfectant nu trebuie aplicat pe materialele sensibile la alcool (așa cum este pielea ecologică – în cazul căreia se impun metode aparte de curățare).

 

0 Comments
Share

admin

Reply your comment: