Articole

Oxigenoterapia (terapia cu oxigen)

oxigenoterapia

Oxigenoterapia este tratamentul ce presupune administrarea de oxigen persoanelor cu insuficienţă respiratorie. Tratamentul este menit a îmbunătăţi calitatea vieţii pacientului, influenţând în mod pozitiv evoluţia bolii, pe termen lung.

Când vine vorba despre aerul pe care îl respirăm, baza unei stări de sănătate optime o reprezintă încărcarea cu ioni negativi a acestuia. Ionizarea insuficientă a aerului duce la scăderea cantităţii de oxigen în ţesuturi (hipoxie).

Intraspitalicesc, oxigenoterapia este practicată fie prin intermediul unor instalaţii de gaze şi fluide medicale (dispuse de aşa manieră încât să ajungă la patul bolnavului), fie cu ajutorul buteliilor cu oxigen.  La domiciliu, bolnavul poate filtra oxigenul din încăpere cu ajutorul unui concentrator de oxigen.

Savantul rus Alexander Chizhevsky a fost primul care a studiat efectele patologice ale insuficientei ionizări negative a aerului asupra organismului. În cadrul unuia dintre experimentele sale, acesta a privat de aer proaspăt şoarecii de laborator, utilizând un filtru creat dintr-un material gros. După ceva timp, şoarecii au început să manifeste simptomele unei boli de nutriţie – avitaminoză – provocată de lipsa pe termen lung a vitaminelor din hrană. Măsurând nivelul ionizării din cuşcă, acesta a descoperit o lipsă acută de ioni negativi. De îndată ce a eliminat filtrele şi a crescut cantitatea de ioni negativi, şoarecii au început să îşi revină.

Dr. Rudolf Weyergans este cel care a descoperit că, prin separarea ionilor negativi de cei pozitivi şi impregnarea ulterioară a ţesuturilor cu ioni negativi de oxigen, poate fi stimulată vindecarea în mod natural a acestora.

În prezent, este promovată şi teoria conform căreia introducerea terapiei cu oxigen în schema de tratament a bolnavilor de cancer ar avea efecte pozitive.

Dr. Albert P. Krueger a numit ionii încărcaţi negativ “vitamine din aer” – datorită capacităţii acestora de a revitaliza organismul.

În zilele noastre, omul modern îşi petrece cea mai mare parte a vieţii în spaţii închise, unde aerul este încărcat cu ioni pozitivi. Astfel, terapia cu aer curat, încărcat cu ioni negativi, este benefică pentru oricine – câteva zile petrecute la munte, la mare  sau chiar în mediul rural, reprezintă pauza ideală pentru organism.

0 Comments
Share

admin

Reply your comment: