Articole

Sfaturi utile privind curatarea mobilierului medical

sfaturi-utile-privind-curatarea-mobilierului-medical

Printre factorii principali care intervin în decizia unui pacient de a reveni într-un cabinet medical se numără și infrastructura fizică, după competența cadrului medical, desigur și reușita interacțiunii medic-pacient.

O gamă de mobilier medical potrivit spațiului, întreținut corespunzător, curățat cu regularitate și dezinfectat, care să îi creeze vizitatorului o stare de confort și încredere, reprezintă aspecte importante în orice domeniu, dar cu atât mai mult în cel medical, aspecte pe care pacienții le asociază serviciilor medicale de calitate.

Pentru a păstra un nivel de igienă optim, astfel încât să îți protejezi personalul și pacienții de infecții, iar cabinetul tău să funcționeze la cele mai înalte standarde, se cere stabilirea unui protocol privind curățenia și dezinfecția, condiție sine-qua-non.

Astfel, printre recomandările noastre privind curățarea mobilierului medical, se numără:

  • folosirea, de către personalul medical, a echipamentului de protecție în timpul dezinfecției mobilierului medical, astfel încât să se evite contactul cu microorganisme patogene în timpul procesului.
  • cunoașterea normelor aferente curățeniei și dezinfecției și aplicarea lor în funcție de zona vizată.
  • folosirea cutiilor pentru deșeuri infecțioase – în cazul resturilor ce conțin sânge/țesuturi.
  • este obligatoriu să se respecte instrucțiunile producătorului cu privire la dozaj pentru dezinfectanți; în cazul în care acestea nu se respectă, poate fi afectată integritatea materialului sau, mai rău, produsul poate să nu aibă efectul scontat.
  • se vor folosi produse și tehnici de curățare aferente diverselor tipuri de materiale.
  • pentru igienizarea suprafețelor din lemn sau pal, se vor evita produsele de curățare care zgârie suprafețele. În schimb, se va opta pentru o lavetă fină, umezită în prealabil, iar apoi se va șterge suprafața cu o cârpă uscată. Se vor evita produsele pe bază de solvenți, înălbitori.
  • Pentru suprafețele din aluminiu se va proceda ca și în cazul celor din lemn, evitându-se expunerea îndelungată la umezeală ca urmare a naturii corozive a materialului.
  • Indicațiile de mai sus menționate se păstrează și în cazul inoxului, cu mențiunea că, aici, se va evita și folosirea soluțiilor pe bază de iod, acestea putând distruge suprafațele.
  • în cazul suprafețelor din plastic, PVC ori cauciuc, se vor folosi, pentru curățare, materiale fine, fără solvenți/produși sintetici.
0 Comments
Share

admin

Reply your comment: