Articole

Top 5 calități ale unui medic dentist bun

top-5-calitati-ale-unui-medic-dentist-bun

Se spune că “zâmbetul este fericirea pe care-o găsești chiar sub nasul tău”, la propriu. Pentru că redai încrederea oamenilor care calcă pragul cabinetului tău, dăruiești zâmbete în fiecare zi. Tu faci, deci, lumea mai frumoasă.

Meseria ta nu este una ușoară, dar cu siguranță îți oferă satisfacție. Pentru că practici această meserie ești, în același timp, om de știință, inginer, artist, om de afaceri. În amalgamul de roluri și pacienți, mulți medici ajung să ignore aspecte primordiale ale relaționării medic-pacient, aspecte care se transpun în calități ale unui medic bun.

Cu această idee în minte, am creat o listă a primelor 5 cele mai importante calități ale unui medic dentist bun.

1. Calitatea de a fi rezistent din punct de vedere fizic și psihic– să stai ore întregi în picioare, în poziția de aplecat, fără a deveni irascibil și a-ți pierde răbdarea nu poate fi ușor.

2. Abilitățile de comunicare – desigur, un dialog este departe de a se desfășura în timpul în care îți desfășori activitatea, însă este important felul în care îi transmiți pacientului “codul” de comunicare din timpul executării unei lucrări și felul în care respecți semnalele transmise de acesta și îi răspunzi în așa fel încât să se liniștească.

3. Compasiunea – empatie, pentru sintonie. Ceea ce vreau să spun este că, pentru a rezona cu pacientul, pentru a intra în sintonie cu acesta, este nevoie să îi arăți înțelegere. Nu știi care sunt motivele pentru care, în cazul unei situații dentare dezastruoase, nu a ajuns mai devreme la medic. Nu este de datoria ta să “cerți” pacientul, ci să îl ajuți.

4. Dorința de a învăța lucruri noi în mod constant – ritmul în care tehnologia avansează este amețitor, dar stăpânirea celor mai noi proceduri reprezintă un mare plus pentru felul în care îți desfășori activitatea, pentru pacienții tăi.

5. Pasiunea – în momentul în care nu mai există pasiune în exercitarea profesiei, ci totul se raportează la câștigul financiar, munca de zi cu zi se va transforma într-o corvoadă și va atrage cu sine ignorarea tuturor aspectelor primordiale ale relaționării medic-pacient, despre care am vorbit mai sus.

Tu întrunești toate aceste calități?

0 Comments
Share

admin

Reply your comment: