Stiri

A fost lansat primul raport la nivel mondial ce măsoară gradul de fericire în rândul persoanelor diagnosticate cu Psoriazis

a-fost-lansat-primul-raport-la-nivel-mondial-ce-masoara-gradul-de-fericire-in-randul-persoanelor-diagnosticate-cu-psoriazis

În anul 2011, O.N.U. a venit cu inițiativa de a pune accentul pe fericire, în evaluarea nivelului de dezvoltare al unei țări. În același an, OCDE a introdus conceptul de satisfacţie a vieţii ca unitate de măsură a progresului la nivel mondial – măsurarea gradului fericirii în funcţie de locuitorii fiecărei ţari.

Inspiraţi de această iniţiativă, Grupul Farmaceutic Leo Pharma şi Institutul de Cercetare a Fericirii au lansat World Psoriasis Happiness Report, proiect ce a urmărit măsurarea gradului de fericire în rândul persoanelor care suferă de psoriazis. 121.800 de pacienți din 184 de țări au luat parte la studiu, răspunzând la teme ce au vizat diverși indicatori ai calității vieții.

Conform rezultatelor studiului, felul în care această boală cronică impactează bunăstarea persoanelor pune în umbră rezultatele înregistrate de O.N.U. privind fericirea populației generale – este cazul, cu precădere, al câtorva țări care au un punctaj foarte ridicat pentru fericirea populației generale, dar în cadrul studiului în discuție, s-au plasat pe poziții inferioare (Norvegia, Danemarca). La polul opus, țările care nu se regăsesc în top 10 în rapoartele anuale O.N.U. privind fericirea populației la nivel mondial (Columbia, Brazilia, Mexic, Spania), s-au plasat pe primele locuri în cadrul raportului privind fericirea în cazul persoanelor diagnosticate cu psoriazis.

Raportul este amplu și scoate la lumină diverse informații cu valoare pentru înțelegerea vieții persoanelor diagnosticate cu această boală cronică, putând constitui un punct de reper pentru luarea unor măsuri în vederea îmbunătățirii calității vieții acestor persoane.

Raportul complet poate fi consultat aici.

0 Comments
Share

admin

Reply your comment: