Articole, Stiri

COVID-19 – cum ne protejam?

covid-19-cum-ne-protejam

Dupa cum bine stim, traversam o perioada complicata din punct de vedere al riscurilor pentru sanatate. Daca parea ca lucrurile se imbunatatesc, iata, astazi apar cazuri tot mai multe de COVID-19. Mai important de atat, cazurile noi sunt reprezentate de un numar mare de pacienti reinfectati, ce au mai trecut prin boala.

Semnele raman aceleasi

Boala cauzata de coronavirus are simptome de la cele mai usoare precum tuse, febra, oboseala, pierderea gustului si a mirosului, la simptome mai severe, precum dureri musculare, iritatii, decolorari ale pielii, ochi rosii sau iritati. Virusul SARS-CoV-2 poate fi destul de agresiv, motiv pentru care este bine ca infectarea sa fie mai degraba prevenita decat tratata. Cum ne protejam impotriva COVID-19 ?

Igiena impecabila a mainilor

Mainile ce au intrat in contact cu suprafete contaminate sunt principalul canal prin care se transmit bolile infectioase. Drept urmare, cea mai importanta dar si usoara masura pe care o putem lua, este mentinerea unei igiene impecabile. De la banalul sapun, la dezinfectanti cu putere mare de eliminare a bacteriilor, posibilitatile sunt multiple. Asadar, daca inca nu detineti un produs de dezinfectie a mainilor, recomandam https://medizone.ro/promotii-medizone.html. Pentru acces rapid, si pentru a beneficia si de preturi promotionale.

Alimente sanatoase impotriva infectarii cu COVID-19

O dieta echilibrata, bogata in alimente sanatoase, naturale, va aduce cat mai multi nutrienti corpului, facandu-l mai rezistent in fata COVID-19. Un organism puternic, sanatos, este mai putin predispus riscului de a contacta virusul, chiar si in conditii in care s-a intrat deja in contact cu acesta. In consecinta, consumati alimente si carbohidrati sanatosi. Cateva exemple: peste, cereale integrale, orez brun, nuci, fructe bogate in vitamina C.

Odihna corespunzatoare pentru un sistem imunitar puternic

Un program de somn sanatos ne va oferi odihna de care avem nevoie pentru a lupta in fata potentialelor riscuri cauzate de SARS-CoV-2. Lipsa somnului poate scadea semnificativ randamentul sistemului imunitar. Deci, este necesar sa preintampinam acest lucru in aceasta perioada, prin putin mai multa disciplina.

Consum adecvat de lichide

Consumul bogat de lichide este o conditie de baza pentru pastrarea sanatatii in mod general. Totodata, este important sa reducem cantitatea de alcool, deoarece, consumat in exces, si acesta poate afecta imunitatea organismului.

Sportul in aer liber – inamic al virusului COVID-19


Miscarea in aer liber reprezinta una din principalele surse de sanatate recomandate de medici. Aduce multiple beneficii organismului, printre care forma fizica excelenta si rezistenta. Mai mult de atat, elimina pericolul de a dezvolta boli asociate cu obezitatea, boli care ne fac slabi in fata amenintarilor de tipul COVID-19. Pentru a face miscare, este bine sa evitati spatiile inchise si sa optati pentru sportul in aer liber.

2 Comments
Share

admin

Comments

  1. Sanatatea online: solutii - News Medizone
    August 24, 2022 at 8:43 am

    […] De la primele stiri legate de Coronavirus si pana in prezent, panica instaurata in randul populatiei a inregistrat niveluri diferite. De teama de a nu contacta o forma de COVID, oamenii s-au retras tot mai mult, izolandu-se si nemaivazandu-se cu familiile si prietenii pentru perioade mari de timp. Este important sa fim precauti, insa lipsa contactului cu alte fiinte umane ne poate afecta. La baza, suntem fiinte sociale si avem nevoie sa interactionam cu semenii nostri. Acesta este unul dintre lucrurile cel mai des promovate cand ne sunt oferite sfaturi pentru a ne mentine sanatatea online. Iar pentru masuri de siguranta extra, va recomandam sa va refaeti stocul de dezinfectanti de maini. Mai multe aici despre cum ne protejam impotriva COVID aici. […]

  2. Regina Elisabeta a II-a: care au fost primele semne? - News Medizone
    September 19, 2022 at 1:42 pm

    […] luna Februarie a acestui an, Regina a fost diagnosticata cu COVID, lucru care cu siguranta a slabit-o pe suverana ce pe atunci avea venerabila varsta de 96 […]

Reply your comment: