Articole

Cum sa-i faci pe micii pacienti sa aiba o atitudine pozitiva vizavi de igiena dentara

cum-sa-i-faci-pe-micii-pacienti-sa-aiba-o-atitudine-pozitiva-vizavi-de-igiena-dentara

Dacă și un adult își găsește dificil determinarea pentru efectuarea unui control stomatologic, în cazul copiilor este cu atât mai neplăcut, cu cât deja asociază mersul la medic cu durere, iar spălatul dinților cu o activitate plictisitoare. Combinate, cele două elemente îi fac pe cei mici să se teamă de vizita la dentist și să fie foarte agitați.

În continuare, pentru a te ajuta în eficientizarea interacțiunii cu cei mici, am discutat despre trei modalități prin care poate fi schimbată atitudinea negativă a celor mici față de igiena dentară și mersul la dentist.

  1. Indeamnă părinții să opteze pentru o periuță electrică pentru copil

Este important ca cel mic să perceapă întreaga activitate ca fiind ceva amuzant și cât mai simplu de realizat. În acest sens, se recomandă înlocuirea clasicei periuțe de dinți cu una electrică. Folosirea acesteia din urmă nu presupune efort din partea copilului și, în plus, poate fi văzută de către cel mic ca fiind o jucărie interesantă.

De asemenea, utilizarea în combinație cu o pastă de dinți care să aibă aroma preferată a celui mic, cu un ambalaj colorat și atractiv va schimba cu siguranță felul în care acesta se raportează la rutina spălatului pe dinți. În acest fel, nici mersul la cabinetul stomatologic nu va mai fi văzut ca o corvoadă.

  1. Transformă mersul la dentist într-o joacă

Totul este o joacă pentru cei mici. Cu acest lucru în minte, un loc de joacă, cu jucării creative este elementul cel mai important pentru a asigura apropierea de cei mici și dorința lor de a reveni în cabinetul tău. Este foarte probabil ca atracția pentru un anumit joc să primeze față de sentimentul de frică.

De asemenea, pentru că este deosebit de important ca părintele să se implice activ în igiena dentară a juniorului, poți sfatui părintele însoțitor să dea startul unei competiții cu premii interesante puse la bătaie: cine omite o spălare sau nu se spală temeinic pe dinți, pierde puncte. Cu siguranță, cel mic va fi mult mai dornic să se îngrijească de dantura lui într-un astfel de context!

  1. Adaptează-ți vocabularul

Renunță la limbajul de specialitate în preajma micilor pacienți. Aceștia nu vor întelege termeni tehnici și, în plus, riști să îi sperii. Încearcă să le explici fiecare procedură pe înțelesul lor, să le spui exact ce anume faci pentru binele danturii lor și să dai sfaturi pe care le pot pune singuri în aplicare. Pe cât posibil, încearcă să transpui sfaturile în povești ușor de înțeles despre relația fiecăruia cu igiena dentară sau cu tine.

0 Comments
Share

admin

Reply your comment: