Articole

Diferențele dintre mănușile de examinare din latex, nitril și vinil

diferentele-dintre-manusile-de-examinare-din-latex-nitril-si-vinil

Alegerea corectă a mănușilor de examinare, care să ofere în același timp protecție și o bună dexteritate, în funcție de nevoile dumneavoastră, nu este întotdeauna simpla. Haideți să aruncăm o privire mai atentă asupra avantajelor și dezavantajelor fiecărui tip de mănuși.

Mănușile din latex sunt fabricate din cauciuc natural și sunt biodegradabile. Mult timp, acesta a fost cel mai popular tip de material folosit pentru fabricarea mănușilor de examinare. Odată cu constatarea alergiei la latex, a inceput producția pe scară largă a mănușilor fabricate din nitril sau vinil. Dacă alergia la latex nu este o problemă, atunci mănușile fabricate din acest material constituie cea mai bună variantă pentru dumneavoastră datorită confortului și dexteritații, fiind superioare mănușilor din nitril.

Mănușile din nitril sunt fabricate din cauciuc sintetic și constituie alternativa pentru persoanele alergice la latex. De asemenea, acest tip de mănuși este superior celor din latex, datorită rezistenței superioare la înțepături.

Mănușile din vinil reprezintă alegerea ideală pentru industia alimentară și pentru situațiile în care un nivel crescut de durabilitate sau protecție nu constituie o prioritate. Principalul avantaj al acestui tip de mănuși îl reprezintă prețul scăzut.

Produse ginecologie

Proprietăți Mănuși de examinare din latex Mănuși de examinare din nitril Mănuși de examinare din vinil
Rezistență și durabilitate – este esențial ca mănușile să-și păstreze integritatea și să aibă o bună rezistență la rupere  
Senzitivitate – proprietate necesară atunci când se lucreaza cu obiecte mici, delicate, când se caută vena etc.    
Confort, fixare, elasticitate – cu cât o mănușă are un grad de elasticitate mai mare, cu atât va lua mai bine forma mâinii utilizatorului și se va fixa mai bine.  
Barieră de protecție – protejarea atât a medicului, cât și a pacientului, împotriva riscului unei infecții reciproce.  
Rezistența la rupere – ruperea apare de obicei la introducerea pe mână  ( se poate rupe la manșetă ) sau la folosire.    
Preț – economia pe care o aduce.    
Rezistența la străpungere – modul în care poate face față la contactul cu obiectele foarte ascuțite.    
Rezistența chimică – oferă protecție împotriva unor game largi de produse chimice. Nu sunt create special pentru substanțe chimice agresive.

 

Ca și concluzie, recomandarea noastră este ca atunci când vine momentul să alegeți ce fel de mănuși de examinare să folosiți, primul lucru la care trebuie să vă gandiți este acela că principalul scop al acestora este protejarea pielii, apoi să vă puneți întrebarea: “De câtă protecție am nevoie?”

Imagine: Ambro at FreeDigitalPhotos.net

Daca vă doriți mănuși de examinare de bună calitate și la un preț foarte convenabil, magazinul Medizone vă oferă mănuși latex pudrate și nepudrate, mănuși nitril pudrate și nepudrate, mănuși vinil pudrate și nepudrate. Toate acestea le găsiți aici.

0 Comments
Share

admin

Reply your comment: