Articole

Halloween 2022: cum ne afecteaza machiajul intens tenul

halloween-2022-cum-ne-afecteaza-machiajul-intens-tenul

La ce sa fii atent pentru a nu-ti pune in pericol sanatatea atunci cand te pregatesti de aceasta sarbatoare?Ei bine Halloween 2022 se apropie, iar cei pasionati de acest festival al mastilor si culorilor sunt primii ce se afla in cautare de costume si personaje in care sa se transforme. Din acest motiv, vrem sa va oferim cateva recomandari referitoare la machiaj. Iata cateva idei care sa va ajute sa evitati anumite iritatii sau eruptii ale pielii.

La ce ingrediente sa fim atenti?

Desi sarbatorirea acestei zile este mai populara in America, de cativa ani buni data de 31 octombrie este salvata in calendar si de catre romani. Fie ca este vorba de serbari in randul scolarilor sau de petreceri tematice in randul adultilor, evenimentul este asteptat cu mult entuziasm si pe plaiurile mioritice. Din prea mult exces de zel insa, si din dorinta de a imita cat mai bine personajul favorit, uitam sa fim atenti la substantele existente in machiajul pe care il folosim. Iata care sunt ingredientele ce trebuie evitate de Halloween pentru a evita aparitia problemelor dermatologice:

Lanolina

Este o substanta comedogena, semisolida, produsa de glandele sebacee ale oilor, cu o compozitie chimica asemanatoare grasimii umane. Pentru ca detine proprietati hidratante, este folosita in productia cosmeticelor ca inlocuitor pentru ceramidele ce se obtin pe cale sintetica. Atentie insa, acizii grasi ce se regasesc in derviatii acesteia pot duce la accentuarea problemelor pe care un ten gras le are deja. Mai mult, poate provoca aparitia cosurilor.

Uleiurile si machiajul de Halloween

La fel ca si in cazul Lanolinei, folosirea unor uleiuri pe un ten mixt sau gras creste riscul aparitiei acneei. Pentru ca porii sunt supraincarcati, pielea nu mai poate “respira”, motiv pentru care se produc inflamatii si iritatii la nivelul acesteia. Daca va aflati printre acele persoane cu ten gras, folositi un machiaj oil free. Chiar daca machiajul ales este unul pe care ati inceput sa il planuiti inca de cand Halloween-ul anterior s-a incheiat, daca acesta presupune folosirea unor ingrediente periculoase, evitati-l. Cu siguranta veti gasi variante inlocuitoare la fel de spectaculoase, dar mai sigure, ce nu vor provoca eruptii.

Miristat de izopropil

Aceasta componenta este folosita in creme de fata, lotiuni, fonduri de ten si alte produse cosmetice pe care cu siguanta multi dintre noi le folosim. Ingredientul are rol de emolient si poate bloca porii, provocand iritatii celor ce au piele sensibila. Sfatul nostru? Cititi eticheta. Astfel, veti putea sa aflati care sunt produsele ce contin ingrediente cu risc pentru sanatatea pielii voastre.

Plumb si Mercur

Daca personajul ales de tine pentru Halloween presupune aplicarea unui machiaj pe toata suprafata fetei, atunci atentie la vopseaua folosita pentru a nu cauza infectii sau alte afectiuni dermatologice. In vopseaua folosita pentru machiaj pot fi gasite cantitati semnificative de plumb si mercur, ceea ce poate fi foarte periculos pentru sanatatatea pielii. Din acest motiv, sfatul medicului este sa folosim vopseluri ce contin pigmenti naturali, proveniti din fructe sau legume. Parabenii de asemenea trebuie evitati pe cat posibil.

Recomandari generale

– Nu folosi produse cosmetice al caror termen de valabilitate nu il mai stii exact.

– Nu aplica machiajul cu ajutorul degetelor daca nu te-ai spalat in prealabil pe maini, si nu folosi pensule de machiaj ce nu au fost curate la timp.

– Indeparteaza complet machiajul de pe fata. Mare atentie in special daca ai folosit cosmetice ultra-rezistente, ce pot lasa reziduuri pe piele.

– Testeaza produsele speciale pe care le folosesti pentru prima data (ex.: vopsea speciala pentru machiajul de Halloween).

Mai multe sfaturi despre ingrijirea pielii aici.

Pentru infrumusetare faciala, reducere acnee si alte beneficii de care pielea noastra se poate bucura, puteti opta pentru dispozitive special create cu acest scop. Iata un aparat care poate ajuta in sustinerea unui ten sanatos si cu aspect placut: Aparatul de infrumusetare faciala CM3.

0 Comments
Share

admin

Reply your comment: