Articole

Ingrijire piele uscata: santatate si frumusete

ingrijire-piele-uscata-santatate-si-frumusete

Ne propunem in acest articol sa dezbatem punctual toate masurile ce pot fi luate diminuarea aspectului de piele uscata si imbatranita. Iata care sunt factorii cu cel mai mare aport in ingrijirea tenului nostru.

Expunerea la razele ultraviolete

Expunerea la soare este cauza aparitiei a 80 % din ridurile pe care le dezvoltam in timp. Imbatranirea pielii are loc intr-un ritm accelerat atunci cand razele ultraviolete actioneaza asupra acesteia. Din acest motiv, specialistii recomanda folosirea unei creme cu protectie solara mare pe intreaga durata a anului. Este indicat sa evitam pe cat posibil bronzul si tot ce presupune expunerea la razele UV. Aceste masuri vor impiedica formarea aspectului de piele uscata si a ridurilor.

Incetinirea productiei de colagen – piele uscata

Inaintarea in varsta vine cu o productie scazuta de colagen, adica mai putina elasticitate si o lipsa de fermitate in structura pielii. Toate acestea contribuie la pierdera elementelor ce sustin un tonus sanatos al pielii, si duc la aparitia ridurilor. Pe baza acestor lucruri, dermatologii recomanda folosirea produselor ce contin retinol. Acesta ajuta din exterior pielea noastra si stimuleaza producerea colagenului, ce incetineste odata cu varsta. Cremele de fata ce contin vitamina A, vitamina C, acid hialuronic, glicerina, ceramide, sunt de asemenea recunoscute pentru efectul lor anti-rid.

Exfoliere si aparatura

Pentru a incuraja productia de substante ce ajuta pielea sa isi pastreze aspectul tanar, este bine sa recurgem la produse de calitate, dar si la proceduri si aparate dedicate acestui domeniu. Putem opta pentru o exfoliere profesionala intr-un salon de incredere, sau putem achizitiona un aparat personal pe care sa il putem folosi constant pentru tratarea efectelor de piele uscata. Aparatele de acest tip ofera in general un tratament pe baza de ultrasunete si ionizare. Acesta actioneaza prin accelerarea metabolismului si activarea functiilor celulelor. Ajuta la eliminarea toxinelor, reducerea acneei si stimuleaza productia de colagen pentru diminuarea ridurilor. Un astfel de dispozitiv il puteti gasi pe site-ul https://medizone.ro/aparat-infrumusetare-faciala-cm3.html. Mai multe in sectia:

Alimentatie pentru piele uscata

Celulele pielii se reinnioesc odata la 27 de zile, oferindu-ne astfel sansa sa ne inbunatatim aspectul periodic. Pentru a ajuta intregul proces sa isi atinga intregul potential, este bine sa il sustinem cu o alimentatie care sa il favorizeze. De asemenea, avand grija sa consumam alimente bogate in fibre, nu vom mai avea de-a face cu o piele uscata, si vom amana aparitia ridurilor. Antioxidantii din broccoli, spanac, nuci, somon, reprezinta solutii eficiente pentru combaterea procesului de imbatranire. Alimentele bogate in vitamina C impiedica aparitia petelor pigmentare, care sunt printre primele semne ale imbatranirii tenului. Asadar, asigurati-va ca nu va lipseste din bucatarie: kiwi-ul, ceaiul verde, varza, hreanul dar si coacazul negru.

1 Comments
Share

admin

1 Comment

  1. Halloween 2022: cum ne afecteaza machiajul intens tenul - News Medizone
    October 24, 2022 at 11:23 am

    […] Mai multe sfaturi despre ingrijirea pielii aici. […]

Reply your comment: