Articole

Masa de sarbatori: sfatul nutritionistilor

masa-de-sarbatori-sfatul-nutritionistilor

Sa recunoastem, intodeauna ajungem sa regretam putin deciziile pe care le luam in legatura cu masa de sarbatori. Oricat de constiinciosi am fi, uneori nu ne putem abtine de la deliciile ce ne fac cu ochiul de pe masa imbelsugata. Pentru asta, va explicam ce se intampla si va oferim sfatul nutritionistilor.

Masa de Paste = Cresterea colesterolului?

Atunci cand consumam intr-un ritm constant alimente ce duc la cresterea colesterolului, este inevitabil ca in timp sa nu se ajunga la probleme cardiace. Pentru ca nu ne dorim asta, medicii recomanda sa incercam sa ne gasim alte bucurii legate de masa de sarbatori. Am putea mai degraba sa ne axam pe latura emotionala a lucrurilor si pe timpul pe care il avem la dispozitie pentru familie si prieteni.

Ce putem face:

Sfatul nutritionistilor este sa evitam mancatul in viteza sau pe fond de stres, pentru ca organismul are nevoie de timp sa elibereze enzimele necesare pentru digestie. Asadar, aceasta ar fi o prima regula de respectat pentru o buna functionare a metabolismului.

Cresterea glicemiei

Hiperglicemia si diabetul zaharat sunt declansate de diversi factori, insa alimentatia precara cantareste mult la cresterea nivelului de glucoza in sange. Asadar, consumati moderat alimente ce accelereaza cresterea nivelului de zahar, indiferent ca este vorba de masa de sarbatori. Pana la urma, nu ne trebuie un prilej anume ca sa ne simtim bine. Putem consuma oricand alimentele ce ne aduc bucurie, fie ele chiar si dulciuri, insa in cantitati moderate.

Ce putem face:

Unul din trucurile pe care le puteti folosi este sa asteptati 20 min dupa prima prajitura sau felie de cozonoc. Dupa ce organismul inregistreaza si proceseaza informatia, ne va transmite mai departe senzatia de satietate. Asadar, are nevoie de acest timp pentru a realiza digestia si pentru a lasa corpul sa afle ce se intampla.

Masa de sarbatori si colica biliara

Si aceasta este o afectiune ce apare in urma consumului mare de grasimi. In jurul sarbatorilor suntem predispusi la excese alimentare si la a declansa episoade nefaste. Crize de durere, disconfort si aparitia altor probleme precum nevoia de colecistectomie sunt cateva din efectele acestei afectiuni.

Ce putem face:

Pe langa sfaturile oferite mai sus, specialistii recomanda si un consum potrivit de apa pentru a ajuta toate procesele ce trebuie sa se desfasoare intr-un mod sanatos. Sfatul nutritionistilor este sa fim atenti in special la masa de sarbatori.

Indigestie, aciditate si sensatia de arsuri

Alimentele bogate in grasimi si calorii vor ingreuna procesul de digestie, suprasolicitand si afectand organele ce joaca un rol important in acesta. Pin urmare, stomacul, ficatul, rinichii dar si alte organe pot fi impactate drastic in jurul sarabatorilor.

Ce putem face:

Nutritionistii au descoperit proprietatile fantastice ale ananasului atunci cand vine vorba de a ajuta digestia si tranzitul intestinal. Atentie insa, foarte important este sa il consumam la minim 1 ora dupa masa pentru a-si permite sa actioneze cum trebuie.

Pentru cei interesati de aparatura pentru masurarea tensiunii, glicemiei, tensiometre, termometre pentru controlul indicilor si starea sanatatii, vizitati: https://medizone.ro/.

1 Comments
Share

admin

1 Comment

  1. 1 Decembrie – Ziua Romaniei, Zile Libere: City break! Asigurare de calatorie? - News Medizone
    November 21, 2022 at 10:57 am

    […] de sarbatori, va punem la dispozitie un articol cu indrumari legate de masa de sarbatori. Click aici pentru mai […]

Reply your comment: