Articole

MindMotion Pro – sistemul de reabilitare bazat pe realitatea virtuală

mindmotion-pro-sistemul-de-reabilitare-bazat-pe-realitatea-virtuala

MindMotion Pro, produs de către Swiss Mindmaze, este un sistem mobil de reabilitare bazat pe realitatea virtuală, destinat utilizării în cadrul spitalului. Acesta este menit a ajuta persoanele cu afecțiuni neurologice, în procesul de recuperare a funcțiilor pierdute.

Prin intermediul acestui sistem, pacienții sunt învățați să își folosească membrele afectate, cu ajutorul realității virtuale. Cu toate că este posibil pacienții să nu realizeze mișcarea și în realitate, aplicația face ca exercițiul să fie antrenant, iar efortul mental depus de pacient facilitează recuperarea rapidă a funcțiilor motorii.

Cum funcționează? De pildă, o persoană care, în urma unui atac cerebral, și-a pierdut abilitatea de a-și folosi mâna dreaptă, va beneficia de sistemul de recuperare astfel: computerul va proiecta o reprezentare a mâinii nefuncționale, care va fi controlată prin intermediul mâinii funcționale. Această acțiune poate “păcăli” creierul, astfel încât mâna afectată să își recapete mobilitatea.

Baza de date a aplicației include exerciții create cu grijă, bazate pe principii cunoscute ale reabilitării neurologice. De asemenea, sistemul monitorizează progresul fiecărui pacient, astfel încât să existe o continuitate a strategiei de recuperare.

Acest tip de aplicație sporește interesul pacientului, motivația și angajamentul față de recuperare, spre deosebire de modalitățile uzuale de reabilitare.

 

0 Comments
Share

admin

Reply your comment: