Articole

Sanatatea online: solutii

sanatatea-online-solutii

Sanatatea online este un concept care inca nu beneficiaza de atat de multa atentie pe cat ar trebuie. Desi ofera atat de multe avantaje, internetul poate avea un impact negativ foarte mare asupra noastra. De la oboseala cronica datorata pierderii timpului in mediul virtual, la concepte precum cancel culture, cu totii suntem expusi mai multor factori ce pot avea influenta in rau starea noastra de bine.

Care sunt semnalele de alarma?

Observarea obiceiurilor toxice este printre primele sfaturi pentru a ne mentine sanatatea online. Incearca sa iti dai seama daca esti adeptul doomscrolling-ului, o tendinta care ne face sa continuam sa citim stiri ce ne intristeaza sau ce ne infurie. Modul in care mass-media ne influenteaza gandurile si emotiile este decisiv cand vine vorba de starea noastra de bine. De aici pot porni o serie de reactii in lant. Gandurile noastre vor dicta actiunile noastre, si intregul mod in care ne gestionam viata.

Tendinta de a ne compara – unul din factorii ce impacteaza sanatatea online

Vezand pe Facebook ca prietenii tai sunt la o petrecere sau marcheaza praguri importante, poate crea invidie. Este in natura noastra sa ne dorim sa avem parte de tot ce este mai bun. In momentul in care vedem la altii ceea ce ne dorim pentru noi, pot aparea frustrari. Aceste frustrari insa sunt nefondate, fiindca in realitate cu totii avem meritele noastre, iar calitatile intalnite la oameni sunt diferite. De asemenea, este bine de stiut ca nu tot ceea ce vedem online este real, si nu vom sti niciodata ce lupte ducem fiecare dintre noi.

Solutii ce promoveaza sanatatea online

De la articole cu continut menit sa ofere sfaturi de specialitate, la platforme prin care putem interactiona cu persoane cu aceleasi probleme, exista multe instrumente de ajutor. Ramanand conectat cu prietenii prin intemediul acestor platforme este cea mai buna metoda de a gasi sprijin reciproc. Mai mult, exista o varietate de aplicatii de meditatie ce ne pot ajuta sa ne relaxam, sa ne concentram la ceea ce este realmente important, si sa alungam gandurile negative. Pentru cei ce regasesc bucurie in lucruri creative, puteti apela la cursuri online pentru a incerca yoga, desen, sau canale pentru sport. Miscarea ne mentine sanatosi si ne ajuta sa ne pastram energia buna.

Evita izolarea

De la primele stiri legate de Coronavirus si pana in prezent, panica instaurata in randul populatiei a inregistrat niveluri diferite. De teama de a nu contacta o forma de COVID, oamenii s-au retras tot mai mult, izolandu-se si nemaivazandu-se cu familiile si prietenii pentru perioade mari de timp. Este important sa fim precauti, insa lipsa contactului cu alte fiinte umane ne poate afecta. La baza, suntem fiinte sociale si avem nevoie sa interactionam cu semenii nostri. Acesta este unul dintre lucrurile cel mai des promovate cand ne sunt oferite sfaturi pentru a ne mentine sanatatea online. Iar pentru masuri de siguranta extra, va recomandam sa va refaeti stocul de dezinfectanti de maini. Mai multe aici despre cum ne protejam impotriva COVID aici.

0 Comments
Share

admin

Reply your comment: