Articole

Sterilizant instrumentar: Sekusept Aktiv, dezinfectant de nivel inalt

sterilizant-instrumentar-sekusept-aktiv-dezinfectant-de-nivel-inalt

Daca va aflati in cautarea unei solutii pentru dezinfectarea unei game variate de instrumente medicale, Sekusept Aktiv este raspunsul. Acesta este un sterilizant instrumentar de inalta calitate, care poate fi folosit inclusiv pentru obiectele sensibile la temperatura.

Indicatii

Produsul poate fi folosit pentru orice tip de materiale: metal, plastic, sticla, cauciuc, etc. De asemenea, acesta sterilizeaza cu brio obiecte medicale termostabile si termolabile. Asadar, nu va trebui sa va mai faceti griji in legatura cu dispozitivele sau aparatele care se pot dezinfecta, dar nu se pot steriliza la cald. Iar pentru ca am atins subiectul aparatura, iata cateva trucuri rapide pentru a descoperi aparatura medicala la preturi avantajoase.

Dispozitive ce pot fi tratate cu acest sterilizant instrumentar

Exemple de produse carora li se adreseaza Sekusept Aktiv: endoscoape, fibroscoape, accesorii, aparate de anestezie si incubatoare nou-nascuti. Produsul poate fi utilizat atat in cabinete medicale, clinici si spitale, cat si in laboratoare, sectii de neonatologie si ATI. Sekusept Aktiv indeplineste aceleasi cerinte ca Aniosept Activ, un produs ce a fost scos din productie.

Cum se utilizeaza?

Sekusept Aktiv este un sterilizant instrumentar ce se poate folosi atat prin imersie, cat si in bai cu ultrasunete. Produsul este ambalat intr-o galetusa de plastic de 1.5 kg, si se constituie dintr-o pulbere alba cu un miros slab. Iata cum trebuie intrebuintat pentru a obtine nivelul de concentratie dorit:

  • 0.5% solutie de concentratie: la 4 litri apă rece, de la robinet, se adaugă o lingură cu 20 g pulbere;
  • 1% solutie de concentratie: la 2 litri apă rece, de la robinet, se adaugă o lingură cu 20 g pulbere;
  • 1.5% soluţie de concentraţie: la 4 litri apă rece, de la robinet, se adaugă 3 linguri a câte 20 g pulbere;
  • 2% soluţie de concentraţie: la 1 litru apă rece, de la robinet, se adaugă o lingura cu 20 g pulbere.

Dupa adaugarea cantitatii necesare de produs pulbere in apa, se amesteca de cateva ori, intr-un interval de 15 minute, pentru o dizolvare completa.

Dupa ce au fost folosite, instrumentele medicale, garniturile de anestezie sau alte obiecte, se introduc in solutia obtinuta. Este indicat ca dispozitivele ce pot fi dezasamblate sa se desfaca in componente. Astfel, pot fi scufundate complet in solutia obtinuta cu ajutorul acestui sterilizant instrumentar, pentru cel mai bun rezultat. La final, instrumentele se clatesc cu apa sterila in cazul dezinfectiei de nivel inalt, sau cu apa distilata in cazul dezinfectiei de nivel scazut.

Atentie, produsul nu trebuie utilizate pentru dezinfectia instrumentarului nichelat sau din aluminiu.

0 Comments
Share

admin

Reply your comment: