Articole

Echipamente tip dispozitive salvare acvatica 2023

echipamente-cu-rol-de-dispozitive-salvare-acvatica-2023

In prezent, exista o varietate larga de dispozitive salvare acvatica care, desi functioneaza pe baza unor principii concepute cu mult timp in urma, pot fi utilizate cu incredere si in anul 2023. Cu toate acestea, tehnologia continua sa avanseze si, de la an la an, aduce noi gadgeturi care pot chiar sa salveze si vieti. Printre cele mai comune dar si cele mai inovative astfel de echipamente intalnim:

1. Ambarcatiuni de salvare

Cunoscute si sub denumirea de plute de salvare, acestea sunt dispozitive salvare acvatica gonflabile sau plutitoare, care pot fi aruncate in apa pentru a oferi sprijin si flotabilitate unei persoane aflate in dificultate.

2. Kingii sau baliza plutitoare “instant”

Acest gadget sub forma de bratara ce se pune la incheietura mainii, ia forma unei balize plutitoare instant, la simpla apasare a unui buton. Astfel, daca o persoana este in pericol de a se ineca, ea devine un adevarat colac de salvare, reusind sa se transforme rapid intr-o perna umpluta cu aer. De dimensiuni reduse, acest produs din gama de dispozitive salvare acvatica este dotat si cu un fluier ce poate fi utilizat pentru a chema ajutor.

Bratara Kingii poate ramane flotabila timp de 48 ore, si poarta numele unei soparle australiene ce isi intinde gulerul pentru a parea ca are o dimensiune mai mare atunci cand se simte in primejdie.     

3. Vestele de salvare clasice

Solutii de salvare individuale, vestele clasice sunt purtate pe corp si furnizeaza flotabilitate suplimentara pentru a mentine o persoana la suprafata apei. Sunt extrem de eficiente in situatiie in care persoana ce se incearca a se salva se afla intr-o stare de panica, ce poate compromite siguranta atat a ei, cat si a salvamarului.

4. Dispozitive salvare acvatica EPRA

Prezentand o inalta flotabilitate, acest echipament poate fi folosit pentru indeplinirea operatiunilor de salvare in toate mediile acvatice: plaje, piscine, lacuri, rauri. Caracteristicile sale ofera posibilitatea salvamarului sa asigure ferm persoana in primejdie pentru transport usor intr-o zona in care nu se mai afla in pericol. Ofera protectie in multe situatii neprevazute, si permite simultan controlul persoanei in primejdie, chiar si cand aceasta este inconstienta. Descoperiti toate caracteristicile si datele tehnice ale dispozitivului de salvare acvatica EPRA in magazinul online Medizone. Aici puteti gasi o intreaga varietate de produse pentru situatii de Prim Ajutor, Urgenta, si nu numai. Cu o experienta de peste 16 ani, Medizone este un furnizor medical ce ofera aparatura medicala pentru diferite specialitati si departamente din cadrul spitalelor si al clinicilor private. In gama sa de produse se afla de asemenea si mobilier, consumabile sau instrumentar. Descoperiti aici oferta de produse.

5. Dispozitive salvare acvatica sub forma de plute gonflabile pentru copii

Dispozitive de salvare special concepute pentru a asigura flotabilitate si siguranta pentru copii in apa, aceste echipamente sunt printre cele mai comune masuri de salvare acvatica. Pot fi de diverse forme si dimensiuni, cum ar fi jucarii gonflabile sau veste speciale.

6. Echipamente de salvare de tip perna

Acestea sunt dispozitive salvare acvatica compacte, usor de transportat si utilizate in situatii de urgenta. Ele pot fi umflate rapid si ofera flotabilitate pentru a mentine o persoana la suprafata apei.

7. Plute de salvare adaptate pentru animale

In cazul in care este necesara salvarea animalelor din apa, exista dispozitive speciale, cum ar fi plute de salvare sau veste adaptate pentru a le mentine la suprafata in siguranta. Iar pentru altfel de instrumente necesare pentru asigurarea bunastarii prietenilor nostri necuvantatori, va invitam sa accesati magazinul online Medizone, unde veti gasi o serie de produse medicale dedicate ingrijirii animalelor in cabinetele veterinare.

0 Comments
Share

admin

Reply your comment: