Articole

Autoclavul – de ce ai nevoie de unul în cabinetul tău?

autoclavul-de-ce-ai-nevoie-de-unul-in-cabinetul-tau

Sterilizarea este un proces indispensabil în domeniul medical. Curățarea și sterilizarea echipamentelor și a instrumentelor medicale reprezintă condiții sine-qua-non pentru funcționarea optimă a acestora și bunul mers al lucrurilor în cadrul cabinetului tău.

Aparatele de tip autoclav funcționează pe principiul sterilizării prin tehnologia aburului de înaltă presiune. Ele sunt superioare altor soluții de sterilizarea prin aceea că ajută la decontaminarea și serilizarea unei palete largi de obiecte, de la instrumente diverse, echipamente, sticlărie și până la materiale poroase, iar timpul de lucru este net superior sterilizării prin alte metode: în decurs de 3 minute, procesul de sterilizare cu aburi la 134°C îl echivalează pe cel ce se bazează pe aerul fierbinte, la 160°C, timp de 120 de minute (sterilizarea în Pupinel). Totuși, programul de 3 minute disponibil în cazul sterilizării prin tehnica autoclavului este permis strict în situații de urgență și impune folosirea imediată a instrumentelor, odată scoase din dispozitiv.

În general, procesul de sterilizare în autoclav se realizează pe durata a 15-20 de minute, la temperaturi de 121 – 134°C, în funcție de obiectul ce impune sterilizarea.

În prezent, autoclavul reprezintă unul dintre cele mai căutate dispozitive de sterilizare, tot mai mulți profesioniști alegând acestă tehnologie pentru a avea performanțe sporite în cadrul cabinetului medical propriu.

Dacă și tu vrei să îți dotezi corespunzător cabinetul și te afli în căutarea unui autoclav performant și calitativ, Medizone îți pune la dispoziție autoclave clasa de sterilizare B – cea mai performantă categorie, recomandate în special pentru cabinetele de stomatologie. Acestea acționează în baza tehnologiei de sterilizare și uscare în vid și au capacitatea de a prelucra instrumente din metal, tubulare, poroase, permițând chiar și sterilizarea materialului medical din bumbac.

Eficiența crescută a autoclavlui tip B este dată și de procesul de eliminare a aerului din incinta mediului de lucru (principiul sterilizării în vid) înainte de pornirea ciclului de sterilizare, fapt care desăvârșește procesul sterilizării, prin eliminarea stratului de aer ce ar împiedica aburii fierbinți să acționeze.

0 Comments
Share

admin

Reply your comment: