Articole

Aparate de anestezie: Comen AX 500 vs. Comen AX 900

aparate-de-anestezie-comen-ax-500-vs-comen-ax-900

Echiparea unui spatiu medical cu aparate de anestezie ultra performante poate juca un rol esential in situatii limita. Cu toate descoperirile tehnologice existente, acest lucru se poate face cu usurinta azi, mai ales daca tinem cont de toate facilitatile pe care le ofera unii furnizori (modalitati de plata avantajoase si discounturi). Prin urmare, cadrele medicale se pot orienta catre dispozitive cu functii si optiuni gandite special sa le usureze munca si sa optimizeze pe cat posibil o interventie sau o procedura medicala.

Tipuri de aparate de anestezie

Exista mai multe tipuri de modele ce indeplinesc conditiile necesare pentru a livra o performanta inalta. Mai mult, nevoile in ceea ce priveste aparatura medicala sunt diferite, iar din acest motiv anumite centre medicale pot folosi cu succes aparate de anestezie cu functii de baza, in timp ce altele cauta acele modele ce vin cu cateva functii si optiuni de configurare in plus. Pentru a va ajuta sa va decideti care din modelele existente sunt cele care indeplinesc nevoile dvs. reale, va vom prezenta principalele diferente dintre aparatul Comen AX 500, un model cu functii de baza si Comen AX 900, un model cu functii extra.

Aparatul AX 500

Desi se enumera printre acele aparate de anestezie cu preturi accesibile, modelul AX 500 ofera functii de incredere si puternice. Capacitatea de a putea face anumite configurari lipseste insa, dar acest lucru nu reprezinta un impediement pentru persoanele ce doresc sa foloseasca produsul cu un scop precis. Din punct de vedere al costurilor, acest dispozitiv este printre cele mai rentabile, asadar, ofera acest avantaj fata de modele ce includ mai multe optiuni.

Aparatul AX 900

Echipat cu unele dintre cele mai performante functii, modelul AX 900 intalneste cele mai inalte asteptari cand vine vorba de usurinta in folosire si control. Odata cu toate aceste beneficii oferite in plus fata de alte dispozitive, avem de-a face insa si cu o crestere considerabila a pretului. In acest caz, recomandarea este sa analizati ce tip de aparat se potriveste cel mai bine nevoilor dvs.

Diferente importante ale acestor aparate de anestezie

Pentru a va ajuta sa va formati o opinie, va prezentam in continuare principalele diferente dintre aceste aparate de anestezie. Tineti cont insa ca exista si modele intermediare. Vizitand site-ul medizone puteti descoperi specificatiile pentru variantele AX 600, AX 700, AX 800.

Moduri de ventilare

Ambele aparate de anestezie dispun de ventilare manuala si automata, insa modelul AX 900 include cateva moduri de ventilare diferite fata de modelul AX 500. In timp ce acesta din urma este echipat cu moduri de ventilare VCV/VC si PCV/VPC, modelul Comen AX 900 include si modul PSV/CPAP si PRVC pe langa acestea. Totusi, indiferent de modelul ales, va puteti personaliza aparatul prin tipurile de ventilare optionale cu care fiecare din acestea vine:

– pentru AX 500 exista urmatoarele moduri de ventilare optionale: SIMV-VC, PSV/CPAP,SIMV-PC,PRVC, SIMV-PRVC, PSVPro;

– pentru AX 900 exista urmatoarele modurile de ventialre optionale: SIMV-PRVC, PSVPro.

Dimensiuni ecran si rezolutie pentru cele doua aparate de anestezie

Daca este importanta dimensiunea foarte mare a ecranului pentru dvs., trebuie sa stiti ca intre cele doua produse exista o diferenta notabila. Ecranul tactil de care ambele modele dispun masoara aproape 27 cm in cazul modelului AX 500, in timp ce ecranul modelului AX 900 masoara 38 cm + 20 cm.

Rezolutia ecranului pentru AX 500 este de 800 x 600 dpi, in timp ce rezolutia pentru AX 900 este de 1024 x 768 dpi.

Dimensiune rampa si greutate

Lungimea rampei pentru modelul AX 500 este de 412 mm fata de cei 750 mm de care dispune rampa modelului AX 900. Mai departe, pentru greutatea produselor avem urmatorii indici:

  • aparatul AX 500 are o greutate neta de 90 kg si o greutate bruta de 175 kg;
  • aparatul AX 900 are o greutate neta de 128 kg si o greutate bruta de 210 kg.

Modulele optionale ale acestor aparate de anestezie

Modulele optionale precum EtCO2, O2, AG si BIS se regasesc la ambele modele si ofera extra capacitati pentru monitorizarea anesteziei. Sursa auxiliara de oxigen de asemenea se regaseste la ambele aparate de anestezie, insa la modelul AX 900 adauga mai multe functionalitati aparatului. Functiile extinse ale modelului AX 900 ajuta la marirea aplicabilitatii acestei masini de anestezie.

Baterie

Si in ceea ce priveste capacitatea bateriei vom intalni diferente, avand in vedere ca bateria pentru COMEN AX 500 are 4400 mAh, iar cea pentru COMEN AX 900 are 7000 mAh. Cu toate acestea, timpul de functionare continuu este de 2 ore pentru ambele aparate de anestezie, asadar puteti obtine acelasi benefiuciu indiferent de varianta pe care o alegeti.

Ce are AX 900 in plus fata de AX 500?

Daca unele functii se gasesc sau pot fi implementate pentru aparatul AX 900, acestea nu sunt disponibile si pentru modelul AX 500. Iata ce putem gasi in plus la modelul AX 900:

  • Monitor pentru anestezie
  • Bypass;
  • Drenaj negativ sub presiune;
  • Izolare transformator;
  • Respironics EtCO2 (sidestream);
  • MASIMO AG-O2 (sidestream);
  • Artema AG;
  • Artema AG+O2.

Optiunile cu care vine aparatul AX 900 sunt numeroase fata de cele ale aparatului AX 500, insa trebuie sa tinem cont de faptul ca si costul acestuia este pe masura. Din aceste considerente este important sa puneti in balanta care sunt acele specificatii de care aveti nevoie, si sa va orientati catre modelul care este cel mai potrivit pentru necesitatile dvs.

0 Comments
Share

admin

Reply your comment: