Articole

Terapia TENS – tehnică de electrostimulare periferică

terapia-tens-tehnica-de-electrostimulare-periferica

TENS (stimularea electrică transcutanată nervoasă) reprezintă o tehnică de tratament ce constă în stimularea electrică directă a ariei tegumentare, mecanismul constând în eliberarea endorfinelor și având ca scop ameliorarea, reducerea și înlăturarea durerii.

Dispozitivele TENS sunt utilizate cu precădere în cabinete specializate, clinici și saloane de terapie și remodelare corporală, grație capacității de accelerare a procesului de recuperare a organismului, găsindu-și aplicabilitatea într-o multitudine de afecțiuni medicale (spondiloză, gonartroză, artrită, tulburări de postură) și tratând neinvaziv.

Efectul de ansamblu al tratamentelor TENS constă în ameliorarea durerilor, eliminarea tensiunii și îmbunătățirea circulației.

Medizone vă pune la dispoziție aparate de fizioterapie ce oferă o multitudine de tipuri de tratament, fiind recomandate pentru o gamă vastă de aplicații.

 

            Recomandări:

  1. Aparat fizioterapie cu laser și ultrasunete Tens D50– multi-funcțional, performant, permite urmărirea funcțiilor tratamentului ales, alternanța și intensitatea pulsațiilor laser, durata tratamentului și temperatura, fiind dotat cu ecran LCD color. În plus, aparatul dispune de funcția de oprire automată și este dotat cu voce ajutătoare. Dispune de 10 programe de tratament.

 

  1. Aparat fizioterapie Tens D10 – recomandat pentru prevenirea și tratarea unei game vaste de afecțiuni (spondiloză, artroză, gonartroză, lombosciatică, reumatism, recuperare post-traumatică ș.a.m.d.), mulțumită tehnologiilor performante îmbinate în conceperea lui (precum tehnologia de încălzire cu infraroșu). Cele 8 programe de tratament includ și opțiuni destinate terapiei prin acupunctură.

 

  1. Aparat fizioterapie Tens D3acționează asupra corpului cu o tehnologie computerizată modernă, dispunând de 8 programe de tratament (spate și talie, picioare și mâini, articulații, tălpi, acupunctură, presopunctură, masaj complex). Durata tratamentului este de 15 – 25 de minute, în funcție de programul ales.

 

  1. Aparat fizioterapie Tens D2 – programele de tratament de care dispune îl recomandă pentru tratament în zona taliei și a spatelui, brațe și picioare, articulații, tălpi, acupunctură, presopunctură și masaj complex.

 

0 Comments
Share

admin

Reply your comment: