Articole

Regina Elisabeta a II-a: care au fost primele semne?

regina-elisabeta-a-ii-a-care-au-fost-primele-semne

Regina Elisabeta a II-a a fost cea mai longeviva suverana a Marii Britanii, dar si cel mai in varsta monarh din intrega lume. Dupa ce a doborat recordul bunicii sale, regina Victoria l-a depasit in 2015 pe regele Thailandei, care a domnit timp de 70 de ani, demonstrand astfel o putere nemarginita. Cu toate acestea, chiar si Majestatea Sa a avut cateva probleme de sanatate de-a lungul timpului, insa in ultima perioada semnele care indicau o stare a sanatatii ingrijoratoare au fost mai multe decat de obicei.

Interventii chirurgicale

De-a lungul trecerii anilor, Regina Elisabeta a II-a a avut cateva internari in spital si cateva proceduri chirurgicale ce nu prezentau un mare risc la vremea respectiva. In anul 2003,Majestatea Sa a fost supusa unei interventii chirurgicale pentru a i se inlatura un cartilagiu afectat al piciorului drept, urmand ca acelasi tip de chirurgie sa i se efectueze mai tarziu in cursul aceluiasi an pentru piciorul drept.

Gastroenterita

Gastroenterita este o afectiune a stomacului des raspandita. Cu toate astea, desi este destul de frecventa si desi nu reprezinta o amenintare adevarata, boala solicita suplimentar functiile corpului, in special atunci cand discutam despre o anumita varsta. Mai mult, daca acesteia I se mai alatura si alte afectiuni, fie ele chiar si minore, impreuna pot destabiliza sanatatea generala a unei persoane, cum probabil s-a intamplat si pentru Regina Elisabeta a II-a. Efortul depus de corp pentru combaterea efectelor acetsora este mult mai mare in aceste situatii, si poate epuiza bolnavul, lasandu-l fara energie, si dandu-i o stare generala de oboseala.

Probleme de mobilitate pentru Regina Elisabeta a II-a

Conform reprezentantilor Palatului Buckingham, Regina obisnuia sa aiba episoade periodice de probleme de mobilitate. Din aceste considerente, suverana a fost nevoita sa lipseasca de la cateva evenimente. Una din aceste situatii a fost intalnita in luna Mai a anului 2021, cand din cauza unor probleme cu spatele nu a reusit sa ajunga la slujba din Duminica Amintirii.

Regina Elisabeta a II-a epuizata dupa COVID

In luna Februarie a acestui an, Regina a fost diagnosticata cu COVID, lucru care cu siguranta a slabit-o pe suverana ce pe atunci avea venerabila varsta de 96 ani.

Desi Palatul Buckingham a transmis ca este vorba despre o simptomologie usoara, Regina a spus intr-o videoconferinta ca se simte obosita si epuizata in urma contactarii acestui virus. Urmarile bolii au fost resimtite cu siguranta, insa, Majestatea sa nu a incetat sa afiseze un zambet luminos si o conduita impecabila, demna pana la capat cea a unui mebru al Familiei Regale.

0 Comments
Share

admin

Reply your comment: